/?page_id=256&lang=NL
Merken

Merken

International Innovation Company

Gedurende de 30 jaar waarin International Innovation Company actief is, wordt het bedrijf beschouwd als een van de meest innovatieve bedrijven binnen de branche waarin het actief is. Dit familiebedrijf is een ware trendsetter sinds de introductie van de eerste innovatie in 1986: de Vacuum Wine Saver, uitgevonden door oprichter van het bedrijf Bernd Schneider. Vandaag de dag staat de tweede generatie klaar om met het bedrijf de volgende stap te zetten door middel van het introduceren van verschillende initiatieven. Waaronder de lancering van een nieuw verkoopconcept genaamd ‘Dutch Creative Brands’ in combinatie met een compleet nieuwe verpakkingslijn voor het bestaande assortiment en daarnaast de lancering van het nieuwe merk genaamd 'Tomorrow's Kitchen' dat aan het begin staat van een nieuw merkenportfolio.


De filosofie van International Innovation Company is om de productie grotendeels binnen de grenzen van Europa te faciliteren en daarnaast ook banen te creëren voor diegene binnen de samenleving die dat extra beetje hulp goed kunnen gebruiken. Zo zijn er vandaag de dag meer dan 150 mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking betrokken bij de productie en assemblage van bijna elk artikel dat wordt gedistribueerd naar meer dan 85 landen met behulp van eigen kantoren of het wereldwijde kanaal van distributeurs.


Dutch Creative Brands


Het nieuwe verkoopconcept ‘Dutch Creative Brands’ heeft een heldere visie op verschillende kernwaardes van het bedrijf. International Innovation Company is een Nederlands bedrijf met creativiteit als een van de succesfactoren in het 30-jarig bestaan. Deze nieuwe aanpak is onderdeel van de herpositionering van het merk Vacu Vin als toonaangevende leverancier van wijn- en baraccessoires. De sterk gevestigde merknaam Vacu Vin zal gebruikt worden voor een complete reeks met essentiële items die het een ieder mogelijk maakt om te kunnen genieten van wijn en cocktails. Als gevolg van deze nieuwe aanpak is het assortiment gegroeid met meer dan 30%! Deze groei maakt het mogelijk om met een complete lijn baraccessoires te voorzien in de behoefte van elke klant waaraan het bedrijf levert. Van exclusieve warenhuizen tot supermarkten toegankelijk voor het grote publiek en alles daartussenin. Het merk Vacu Vin is in staat om een assortiment te bieden dat aansluit bij de retailstrategie van zijn klanten.


Naast het huidige merk Vacu Vin, lanceert International Innovation Company een nieuw merk genaamd ‘Tomorrow’s Kitchen’. Dit nieuwe merk zal zich richten op innovatieve keukenitems die toegepast kunnen worden zowel tijdens het prepareren van eten, als tijdens het serveren op de eettafel. De naam ‘Tomorrow’ heeft een dubbele betekenis. Het benadrukt zowel het innovatieve karakter van het merk als de sociale waardes waar het bedrijf veel waarde hecht aan de toekomstige verantwoordelijkheid naar de samenleving toe.


Beide merken die toebehoren aan het ‘Dutch Creative Brands’ concept, hebben een constante stroom van nieuwe productinnovaties. Een intern gefaciliteerd team van designers is voortdurend aan het werk om de gadgets van morgen te ontwikkelen met de focus op zowel functionaliteit als het bezorgen van een glimlach op het gezicht van de eindgebruiker. Het aanbieden van deze unieke innovaties loopt als een rode draad door de visie van ‘Dutch Creative Brands’.


Ideeënfabriek


International Innovation Company genereert met zijn eigen nationale televisieshow duizenden ideeën die gebaseerd zijn op de ervaringen van de consument. Niet alle ideeën passen binnen de strategie van Dutch Creative Brands en zijn distributiekanalen. Daarom ontwikkelt International Innovation Company ook producten voor derden door het aanbieden van een compleet pakket van productontwerp tot het leveren van producten overal ter wereld. International Innovation Company kan het best worden beschreven als een ideeënfabriek dat producten genereert in plaats van ideeën.


Sociale Verantwoordelijkheid


De familiaire kernwaardes op het gebied van sociale verantwoordelijkheid komen tot leven in de productiepartner ‘Voor Elkaar’, wat eveneens onderdeel is van International Innovation Company. ‘Voor Elkaar’ slaat zowel op het klaarstaan voor een ander als op iets succesvol volbrengen. Zoals de naam weergeeft, is het belangrijk dat productie en assemblage van kwaliteitsproducten, tezamen met het bieden van hulp bij de terugkeer binnen de werkmaatschappij, succesvol wordt volbracht. Dit initiatief is bedoeld om werknemers hun zelfvertrouwen te laten herwinnen en het gevoel van toegevoegde waarde te geven, iets dat onze maatschappij moet doen ‘Voor Elkaar’. De productie is niet gelimiteerd tot gelieerde ondernemingen, maar eveneens beschikbaar voor geïnteresseerde bedrijven actief in andere branches.


Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen gebonden aan de Nederlandse samenleving, daar IIC ook eveneens oprichter is van stichting ‘Sharing Success’. Deze stichting garandeert dat 100% van haar gegenereerde inkomsten, afkomstig van ondernemers die hun succes willen delen, in samenwerking met het Lilianegoed op de juiste plek terechtkomt. Vandaag de dag heeft de stichting meer dan 50.000 kinderen met een beperking geholpen tezamen met de realisatie van noodzakelijke voorzieningen in ontwikkelingslanden.

» Lees verder
Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Sociale werkplaats

Naast het innovatieve karakter speelt de maatschappelijke betrokkenheid binnen International Innovation Company een belangrijke rol. International Innovation Company faciliteert indirect werkgelegenheid aan 150 mensen met een lichamelijke of verstandelijke handicap, door hen een veilige en prettige werkomgeving te bieden op het hoofdkantoor, in Nederland, op de verpakkings- en assemblageafdeling.


Stichting Sharing Success

Tevens is International Innovation Company initiatiefnemer en oprichter van de Sharing Success Foundation. Deze stichting organiseert jaarlijks enkele events voor ondernemers die hun succes willen delen met gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Het unieke van deze stichting is dat al haar activiteiten belangeloos worden uitgevoerd door de inzet van talloze ondernemingen die hieraan mee werken. Dit zorgt ervoor dat de opbrengsten voor de volle 100% via het Liliane Fonds naar het goede doel gaan.


Ga naar de Sharing Success website!

» Lees verder
Productontwikkeling

Productontwikkeling

Met 30 jaar ervaring in het ontwikkelen van consumentenproducten is International Innovation Company met recht een innovatief bedrijf te noemen. Het familiebedrijf kan het beste worden omschreven als een bedrijf dat de gehele weg van een idee tot product beheert. Samen met een team van designers wordt er gekeken naar de kansen om de verkopen van uw bedrijf een boost te geven met behulp van speciaal op maat gemaakte producten. Hoe wij u helpen de concurrentie voor te blijven De intern gefaciliteerde designafdeling van International Innovation Company is gespecialiseerd in het ontwikkelen van producten voor derden. Op zoek naar innovatie om uw omzet te verhogen? Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier.

» Lees verder
Bedrijfsoverdracht IIC

Bedrijfsoverdracht IIC

Delfgauw, juli 2016 – Na 30 jaar het gezicht te zijn geweest van het merk Vacu Vin, later onderdeel van International Innovation Company, heeft Bernd Schneider besloten dat het tijd is om het stokje over te dragen aan de volgende generatie in de vorm van zijn zoon Patrick Schneider.Sinds de oprichting van International Innovation Company in 2009, staat Patrick aan het hoofd van deze innovatiefabriek. Samen met Bernd bracht hij het bedrijf naar een hoger niveau door middel van het bedenken van televisieformat Het Beste Idee van Nederland, het ontwikkelen van producten voor bedrijven wereldwijd en de introductie van nieuwe merken waaronder de onlangs geïntroduceerde Tomorrow’s Kitchen. In de zeven jaar onder zijn bewind werd er zeker niet stilgezeten, maar nu is het tijd om de volgende stap te zetten, aldus Patrick Schneider.In de afgelopen jaren is niet alleen de wereld veranderd, maar ook de organisatie is continu aan het veranderen om zo klaar te zijn voor de toekomst. Wanneer Patrick naar de toekomst kijkt, is hij bijzonder positief. Het bedrijf en zijn activiteiten verder laten groeien en nog meer werkgelegenheid creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zijn onder meer de drijfveren voor de komende jaren. Diverse strategieën brengt hij nu samen in een nieuwe onderneming genaamd Dutch Creative Brands, een concept dat de creativiteit en oorsprong duidelijk kenbaar maakt. Zo zal het onder meer actief op zoek gaan naar andere merken en/of bedrijven die aan dit concept toegevoegd kunnen worden om zo gezamenlijk de wereld nog meer te veroveren.Stilzitten zit er voor Bernd niet bij. Naast dat hij, hoe kan het ook anders, altijd met het bedrijf verbonden zal blijven, zal hij zich ook weer op nieuwe initiatieven gaan richten. Natuurlijk zal hij ook gaan genieten, maar ondernemersbloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan.Noot voor de redactie:Voor meer informatie omtrent de overname of de activiteiten van DCB, kunt u contact opnemen met Patricia Toet via publicrelations@iic.nl 


Klik hier om een foto in hoge resolutie te downloaden

» Lees verder
IIC introduceert nieuw merk

IIC introduceert nieuw merk

Naast het huidige merk Vacu Vin, lanceert International Innovation Company een nieuw merk genaamd ‘Tomorrow’s Kitchen’. Dit nieuwe merk zal zich richten op innovatieve keukenitems die toegepast kunnen worden zowel tijdens het prepareren van eten, als tijdens het serveren op de eettafel. De naam ‘Tomorrow’ heeft een dubbele betekenis. Het benadrukt zowel het innovatieve karakter van het merk als de sociale waardes waar het bedrijf veel waarde hecht aan de toekomstige verantwoordelijkheid naar de samenleving toe.


Beide merken die toebehoren aan het ‘Dutch Creative Brands’ concept, hebben een constante stroom van nieuwe productinnovaties. Een intern gefaciliteerd team van designers is voortdurend aan het werk om de gadgets van morgen te ontwikkelen met de focus op zowel functionaliteit als het bezorgen van een glimlach op het gezicht van de eindgebruiker. Het aanbieden van deze unieke innovaties loopt als een rode draad door de visie van ‘Dutch Creative Brands’.

» Lees verder